Nino Barraco muss nichts mehr beweisen. Seine Idee, trockene Marsala-Weine zu machen, ist Wirklichkeit geworden. Grillo, Catarratto und Zibibbo sind die Hauptsorten. Mit seiner sizilianischen Beständigkeit und Hartnäckigkeit hat Nino diese Trauben auf höchstes Niveau gehoben. Im Laufe der Jahre sind die roten Rebsorten Pignatello und Nero d’Avola dazu gekommen. Zu Ninos jüngsten Projekten zählen auch ein Schaumwein, der nach der klassischen Methode aus der Sorte Grillo produziert wird und – schlussendlich nach zehn Jahren Garzeit im Fass – auch sein Marsala alto Grado.
Grape variety: Grillo Alcohol: 11,5% Region: Marsala, Sicily Winemaker: Antonino Barraco Biancammare is a white wine from one of the younger Grillo vineyards planted very close to the sea. Like...
Grape variety: Zibibbo (Muscat of Alexandria) Alcohol: 12%Region: Marsala, SicilyWinemaker: Nino Barraco Zibibbo from Nino is one of those wines that throw you straight into the Mediterranean sea from anywhere you...
Grape variety: Nero d'AvolaAlcohol: 11,5%Region: Marsala, SicilyWinemaker: Antonino Barraco Rosammare is a rosé coming from a young vineyard of Nero d'Avola, which is harvested around the middle of August, with...
Grape varieties: Grillo, Catarratto, Zibibbo Alcohol: 12% Region: Marsala, Sicily Winemaker: Antonino Barraco A blend representative of all three white varieties typical of this part of Sicily. Mainly Grillo, supported by the...